Volwassenen


Groepsaanbod – volwassenen – Gespreksnamiddag doofgewordenen


Ben je op latere leeftijd slechthorend of doof geworden? Wij voorzien 3 tot 4 keer per jaar een groepsgesprek tussen lotgenoten en hun naaste omgeving (partner, ouders, kinderen).
Het geeft je de kans om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Een greep uit de thema’s: ‘beter communiceren met een doof geworden partner’, ‘getuigenissen van lotgenoten’, ‘verworven doofheid en vrije tijd’, ‘doof zijn en feestjes’, ‘kan gebarentaal mij helpen?’, ‘doof zijn en communicatie op afstand’, …
Je leert via deze gesprekken meer aandacht te hebben voor hoe je zelf communiceert en je leert beter opkomen voor jezelf zodat anderen beter rekening met je kunnen houden.
Groepsaanbod – volwassenen – de kleppers


‘De Kleppers’ is de naam van onze groep dove en slechthorende jongvolwassenen. De groepsleden kozen zelf deze naam, omdat ze de gespreksavonden zien als een ‘uitlaatklep’, het is een plek waar ze hun hart kunnen luchten. Vier keer per jaar komen we samen en praten we met elkaar, leren we van elkaar, lachen we met elkaar, … We hebben het op een ontspannen manier over de uitdagingen waar jongvolwassenen mee te maken krijgen (werken, studeren, relaties, gezin, op eigen benen staan,…) en hoe doofheid/slechthorendheid hierbij een rol speelt. Nieuwe leden zijn steeds welkom!
Groepsaanbod – volwassenen – Doof+


We organiseren doorheen het jaar verschillende groepsactiviteiten. Deze groepsactiviteiten ontstaan op vraag van cliënten die zelf ideeën en thema's aanbrengen. Dit kunnen eenmalige maar ook terugkerende activiteiten zijn naargelang de noden. De activiteiten hebben als doel om andere mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zo kan je van elkaar leren en geeft het jou de kans om je verder te ontwikkelen.
Gerelateerde links: Ouders praten met ouders | Grootouders | Kinderen


terug naar vorige pagina