Onze publicaties


CURSUSSEN


Gebaren voor heel jonge kinderen

In deze cursus leer je "de eerste gebaartjes". Deze zijn gebaseerd op een lijst van de eerste woorden die een kind zegt. Thema's die aan bod komen zijn onder meer: familie, eten en drinken, speelgoed, dieren, kledij en gevoelens. De cursus bevat een dvd met de gebaren.


Gebaren voor peuters en kleuters

Dit is een cursus met gebaren die nuttig zijn op momenten dat kinderen geen hoorapparaten of CI(‘s) dragen. Het omvat gebaren uit diverse thema’s, zoals zee/strand, zwembad, bad, slapen.


VGT voor ouders en familie, basis

Deze cursus is bedoeld om gebaren aan te leren aan ouders, familie en vrienden van (jonge) dove en slechthorende kinderen. Thema's die aan bod komen zijn onder meer: het vingeralfabet, kinderboerderij, familie, Sinterklaas, Kerstmis, huis, tijd en de cijfers. Naast woordenschat komt ook meer algemene informatie aan bod: wat is gebarentaal?, wat is dovencultuur?. Deze cursus bestaat uit een lessenpakket met dvd.


VGT voor ouders en familie, gevorderden

Deze cursus is een vervolg op de cursus "VGT voor ouders en familie, basis". Thema's die aan bod komen zijn onder meer: jezelf voorstellen, het weer, stripverhalen en tekenfilm. Naast woordenschat wordt aandacht besteed aan de grammatica van de gebarentaal. Deze cursus bestaat uit een lessenpakket met dvd.


De start van een cursus wordt aangekondigd op onze nieuwspagina.
Wens je meer informatie over onze publicaties? Contacteer onsDVD’S


"Dove en slechthorende mensen vertellen"

Op deze DVD vind je het verhaal van 12 dove en slechthorende mensen. Zij vertellen onder meer over hun familie, werk of school, vrije tijd en hun communicatie. Deze verhalen werden gebracht in gesproken Nederlands of in Vlaamse Gebarentaal. Er werd ook steeds ondertiteling voorzien.


"Handjes klappedraaien, BRAVO!!!"

Deze dvd illustreert de verschillende communicatiewijzen in gezinnen met een doof of slechthorend gezinslid. We hebben er voor gekozen om zowel de Vlaamse gebarentaal als de gesproken taal te ondertitelen zodat wij een ruim publiek kunnen bereiken.


"Ik ben zover! En nu?"

Deze dvd illustreert de verhalen van dove en slechthorende jongeren over hun ervaringen bij de overgang naar een nieuw hoofdstuk in hun leven (bijv. studiekeuze, outen over seksuele geaardheid, gaan samenwonen, nieuwe vriendenkring, ...).


Wens je meer informatie over onze publicaties? Contacteer onsBOEKEN


OORTJES GETEST... Wat doen we nu best?

Een eerste wegwijzer voor ouders na de vroegtijdige gehoorscreening - Klik hier


Wens je meer informatie over onze publicaties? Contacteer onsSPELEN


KOM OP! Spel

Reeds jaren hebben thuisbegeleidingsdiensten contact met gezinnen waar iemand van het gezin doof of slechthorend is. Vanuit de ervaringen en getuigenissen van horende kinderen van dove ouders zijn deze diensten op het idee gekomen om een spel uit te werken om de thematiek van doof en slechthorend zijn te bevorderen.

Het KOM OP! Spel is mede gerealiseerd door de steun van diverse Rotary Clubs en NVSG vzw.


terug naar vorige pagina